Curly cat valloittaa sydämet

post thumb
Kiharat
kirjoittanut Emma/ 17 Oct 2020

Curly cat valloittaa sydämet

Selkirk Rex -kissarotu vie taatusti kaikkien kiharapäiden sydämet. Tällä valloittavalla curly cat -kissalla on luonnostaan kihara turkki, joka voi olla niin lyhyt- kuin pitkäkarvainenkin. Rotu syntyi geenimutaation tuloksena 1980-luvulla Yhdysvalloissa, ja rodun kehitykseen on käytetty erityisesti brittiläistä ja persialaista lyhytkarvaa. Tämän kissarodun pentueeseen voi toki syntyä myös suorakarvaisia pentuja, mistä johtuen kiharat pennut ovat vielä suhteellisen harvinaisia.

Monet kiharapäät tai kiharoista pitävät varmasti haaveilevat siitä, että saisivat ottaa perheeseen curly cat -kissan. Seuraavaksi kerromme, millaiseen perheeseen tämä kissarotu sopii, sillä pelkän kiharan vuoksi tätä kissaa ei kannata hankkia.

Millaiseen perheeseen kissarotu sopii?

Selkirk Rex on hyvin seurallinen, leikkisä ja utelias kissarotu, joka sopii perheeseen, jossa ei ole lapsia. Kissan voi toki totuttaa lapsiperheeseen, mutta totuttelu tulee tehdä heti pentuiästä asti. Kissa vaatii paljon hoitoa, sillä sen curly turkki tulee harjata säännöllisesti.

Curly cat soveltuu siis perheeseen, jossa se saa tarpeeksi hoitoa. Luonteeltaan se on ystävällinen, mutta itsenäinen, minkä vuoksi lapset saattaisivat saada kissan stressaantumaan. Jokainen kissa on kuitenkin yksilö, emmekä voi väittää, etteikö tämä kissa tottuisi lapsiin myös myöhemmällä iällä. Sen voimme kuitenkin luvata, että se tulee sulattamaan sydämesi.

Tiesitkö tämän?

Selkirk Rex on kooltaan keskikokoinen tai jopa suuri kissarotu. Se on vankkaluinen, pyöreäpäinen ja lyhytkuonoinen. Lisäksi siltä löytyy seuraavanlaisia ominaisuuksia:
• Rauhallinen kissa, joka rakastaa omistajan huomiota ja silityksiä
• Ne elävät usein yli kymmenenvuotiaiksi
• Kissaa kutsutaan myös nimellä lammaskissa

Kissan turkin hoitaminen

Selkirk Rex on yksi niistä kissaroduista, joiden turkki vaatii säännöllistä hoitoa. Oikein hoidettuna se näyttää hyvinvoivalta ja kiiltävältä. Pitkäkarvaisen kissan turkki tulee harjata päivittäin hellästi, jotta mahdolliset takut saadaan pois. Harjaus onnistuu harvapiikkisellä kammalla aivan kuin kiharien hiustenkin harjaaminen.

Lyhytkarvainen Selkirk Rex ei vaadi niin usein hoitoa kuin sen pitkäkarvainen sisarus. Lisäksi turkin hoidontarpeeseen vaikuttaa kissan ikä ja sukupuoli sekä luonnollisesti myös vuodenaika ja ilmasto. Muistathan myös, että liiallinen hoitaminen voi saada turkin latistumaan, jolloin kiharat katoavat. Kiharoiden hoitaminen vaatii siis kissoilla samalla tavalla huolenpitoa kuin ihmisilläkin, ja sen vuoksi se sopii täydellisesti kiharapäiden perheisiin.