Viimeisimmät artikkelit

DIY Öljy
Hyvät hiustenhoitotuotteet mausteista
by Emma/ on 13 Jun 2024

Hyvät hiustenhoitotuotteet mausteista

Hiusten hoitoon liittyy paljon uskomuksia ja erilaisia metodeita, joilla pyritään saamaan hiuksista kauniimmat ja kenties kestävämmät. Ikuinen ongelma on myöskin se, että päänahka on kovilla erilaisten hiusten käsittelyyn liittyvistä aineista. Kuiva ja hilseilevä päänahka ei ole mikään vieras asia monellekaan ja niihin annetaan paljon erilaisia DIY -ohjeita. Hyvät hiustenhoitotuotteet löytyvät läheltä eli ruokakaapista. Rosmariiniöljy on mielenkiintoinen tuttavuus, joten perehdytään hiukan tarkemmin sen hyötyihin. Ruokakaapista hyvät hiustenhoitotuotteet Eteeni osui artikkeli, joka kertoo rosmariiniöljystä.

Kiharat
Hiustensiirto Turkissa antaa elinvoimaa hiuksille
by Emma/ on 24 Aug 2022

Hiustensiirto Turkissa antaa elinvoimaa hiuksille

Monella suomalaisella on ohuet hiukset eikä se haittaa, jos niitä on paljon. Silloin on vaan oltava tarkkana erilaisten käsittelyjen suhteen, ettei tarpeettomasti polta hiuksia vaan pyrkii pitämään ne hyvässä kunnossa. Kun ikää karttuu voi olla vastassa se tilanne, että hiukset ovat ohentuneet entisestään eikä niitä ole edes määrällisesti niin paljon kuin nuorempana. Jakaus näyttää vähän liian leveältä ja niin sanotun kruunun kohdalla saattaa myös päälaki näkyä. Mitä ihmeen taikoja siinä tilanteessa voi tehdä?

Kiharat
Karvojen kasvu ja sen vähentyminen on yksilöllistä
by Emma/ on 09 Jun 2022

Karvojen kasvu ja sen vähentyminen on yksilöllistä

Kuten niin monet muutkin kehon ominaisuudet ja toiminnot, myös karvojen kasvu on yksilöllistä. Kaikilla kasvaa karvaa kehon eri paikoissa, näkyvimmin pään alueella, ja riippuu täysin ihmisestä miltä tämä karvoitus näyttää. Hiukset ovat perinteisesti olleet tärkeä osa omaa persoonaa ja tapa ilmaista itseään. Hiukset eri pituuksissaan, muodoissaan ja tyyleissään ovat siis enemmän kuin vain karvaa. Todellisuus valitettavasti on, ettei mikään ole ikuista – eivät edes hiukset. Iän myötä ihmiskehossa tapahtuu muutoksia, ja karvojen kasvu kuuluu näihin osalle ihmisistä väistämättömiin muutoksiin.

Kiharat
Kiharakarvainen noutaja on monipuolinen rotu
by Emma/ on 30 Apr 2022

Kiharakarvainen noutaja on monipuolinen rotu

Kiharakarvainen noutaja on monipuolinen koirarotu, jonka voi opettaa hyväksi metsästyskoiraksi tai vaikkapa palveluskoiraksi. Kiltin luonteensa ja älynsä ansiosta se oppii erilaisia rooleja kohtalaisen nopeasti. Rotu sopii myös lapsiperheisiin, sillä koira osaa käyttäytyä myös lasten kanssa. Koiraa suositellaan yleensä sellaisille ihmisille, jotka liikkuvat paljon, sillä tämä rotu pitää liikkumisesta. Hyvää tässä rodussa on se, ettei sen perimässä ole yleisiä sairauksia. Tältä osin koira on hyvä hankinta, sillä sen kanssa ei tarvitse pelätä sitä, että koira sairastuu johonkin perinnölliseen sairauteen.

Kiharat
Miten valita hoitoaine kiharille hiuksille
by Emma/ on 25 Apr 2022

Miten valita hoitoaine kiharille hiuksille

Monet meitä ovat kokeneet käytännössä sen, miten työlästä on toisinaan löytää täydellinen hoitoaine kiharille hiuksille. Ehkä sitä täydellistä ei löydä koskaan, mutta mitä asioita on tiedostettava ennen kuin ostaa hoitoainetta purkin sieltä ja toisen täältä. Moni purnukka lupaa paljon, mutta tuotteet eivät välttämättä kykene pitämään lupauksiaan esimerkiksi siitä, että kiharat olisivat luonnolliset tai että kiharoista tulee silkkiset. Mitä oikeastaan omista hiuksista pitää tietää, kun valitsee hoitoainetta? Mikä on rakennekäsittely hiuksiin Liikkeelle on lähdettävä ehdottomasti siitä, että tunnistaa oman hiustyyppinsä.

Kiharat
Rakennekäsittely hiuksiin tuo taipuisuutta
by Emma/ on 12 Apr 2022

Rakennekäsittely hiuksiin tuo taipuisuutta

Rakennekäsittely hiuksiin on hyvä vaihtoehto etenkin silloin kun halutaan suorat hiukset taipuisiksi ja yhteistyökykyisiksi. Tämä käsittely tarkoittaa suurilla rullilla tehtyä permanenttia. Kun puhutaan permanentista ja rakennekäsittelystä, tarkoitetaan melko pitkälti samaa asiaa. Näiden käsittelyjen jälkeen kiharat ovat pysyviä, joten tämä käsittely ei sovi niille, jotka haluavat vain väliaikaiset laineet hiuksiinsa. Ota huomioon myös se, että tällainen käsittely ei sovi kaikille muiltakaan osin ja voit lukea edempänä miksi. Mikä on rakennekäsittely hiuksiin Hiusten rakennekäsittely eli permanentti muuttaa pysyvästi hiusten rakennetta.

Kiharat
Erilaiset permanentit tarjoavat vaihtoehtoja tyyleihin
by Emma/ on 17 Feb 2022

Erilaiset permanentit tarjoavat vaihtoehtoja tyyleihin

Erilaiset permanentit tarjoavat nykyään monipuoliset mahdollisuudet kiharatyylien luomiseen. Mahdollisuuksia on tarjolla, halusitpa sitten perinteisemmän tyyliset, rennot beach wave- tai vaikkapa spiraalimaiset kiharat. Monille vieraampi nimi voi olla digitaalinen permanentti, joka on Japanista Suomeen rantautunut permanenttimuoto. Se on hellävaraisempi vaihtoehto perinteisille permiskiharoille eli siihen kannattaa tutustua varsinkin, jos omien hiusten kunto ja permanentin rasitus huolettaa. Digitaalisella muokkauksella saa laineikkuutta sekä tuuheutta. Erilaiset permanentit luovat erilaisia tyylejä Moni mieltää permanentin vieläkin samanlaiseksi kuin se oli 90-luvulla, mutta näin ei ole.

Kiharat
Onko hiusten värjäys mustikalla mahdollista?
by Emma/ on 17 Feb 2022

Onko hiusten värjäys mustikalla mahdollista?

Hiusten värjäys mustikalla tai muilla marjoilla ei tule monelle hiusten värjääjälle mieleenkään. Se on kuitenkin erittäin luonnollinen, helppo ja edullinen tapa värjätä hiuksia. Mustikalla saa luotua hiuksiin luonnollisella tavalla siniseen ja violettiin taittavaa sävyä. Mustikka sopii lisäksi loistavasti myös sellaisille, jotka eivät voi tai halua käyttää tavallisia hiusvärejä. Hiusten värjäämisessä marjoilla on kuitenkin muistettava muutama tärkeä asia, joista voit lukea seuraavaksi! Kannattaako hiusten värjäys mustikalla? Hiusten värjäys marjoilla on luonnollinen, mutta usein myös sotkuinen tapa värjätä hiuksia.

Kiharat
Permanentin hoito on tärkeää
by Emma/ on 17 Nov 2021

Permanentin hoito on tärkeää

Permanentin hoito on todella tärkeää, jotta hiukset pysyvät terveinä ja permanentti kauniina. Tärkeintä hoidossa on hyvien tuotteiden käyttäminen säännöllisesti. Tuotteista kannattaa valita sellaiset, jotka on suunnattu kiharille hiuksille. Esimerkiksi shampoon ja hoitoaineen on hyvä olla sellaisia, jotka on tarkoitettu kiharaan hiukseen. Hyvän hoidon perusta ovatkin oikeanlainen shampoo ja hoitoaine, joiden avulla permanentti pysyy hyvänä pitkään. Permanentin hoito – hoitoaine ja shampoo Shampoota valitessa kannattaa hankkia sellainen, joka on kosteuttava ja kiharalle hiukselle suunniteltu.

Kiharat
Permanentti pitkiin hiuksiin
by Emma/ on 03 Oct 2021

Permanentti pitkiin hiuksiin

Tiesitkö sitä, että permanentti pitkiin hiuksiin voidaan tehdä monella eri tavalla? Ei ainoastaan niin, että siitä tulee se ennen muinoin muodissa ollut käkkärä vaihtoehto. Kuten yleensä, hiustyylit ja trendit muuttuvat jatkuvasti, samoin tekniikat ja ideat toteutukseen. Kiharat hiukset ovat kuitenkin ajattomat ja toisaalta helpot, mutta millä tyylillä niitä on nyt mahdollisuus saada? Jos se perinteinen käkkärä ei kiinnosta, permanentin voi rullata isolla tai pienemmillä rullilla tai käsitellä hiukset pehmeämmällä tavalla.

Kiharat
Hienot hiukset
by Emma/ on 30 Sep 2021

Hienot hiukset

Hienot tai upeat hiukset ja kaunis hymy on aina hyvä yhdistelmä. Joskus kuitenkin hammasrivistö ei ole sieltä parhaimmasta päästä ja hymy saattaakin vähän hyytyä sen ansiosta. Siinä vaiheessa käy mielessä, että voisiko hammasimplantista olla apua. Implantti on sellainen leukaluuhun kiinnitettävä keinojuuri. Useimmiten se valmistetaan esimerkiksi titaanista. Siihen keinojuureen voi sitten kiinnittää siltoja, kruunuja tai irtoproteeseja. Sen hoito on yhtä huolellista kuin hampaiden hoito muutenkin. Hammasimplantti asennus pelkkänä ajatuksena kuulostaa aika järeältä toimenpiteeltä, koska ien avataan kirurgisesti.

Kiharat
Miten saa tuuheat hiukset
by Emma/ on 30 Sep 2021

Miten saa tuuheat hiukset

Monia keinoja voi kokeilla siihen, että saa itselleen tuuheat hiukset. Joskus on kuitenkin todettava, että mitkään aineet ei auta riittävästi vaan hiusten kato on ollut niin huimaa, että jotakin tarvitsee tehdä. Yksi vaihtoehto on tietysti hiustensiirto ulkomailla. Samaan kertaan voi yhdistää pienen loman sekä hiusoperaation. Myös naisten kannattaa miettiä hiustensiirtoa siinä vaiheessa, jos jakaus näyttää liian leveältä ja se häiritsee huomattavasti omaa elämistä. Sehän ei tietenkään ole mitenkään outoa, koska niin käy monelle ja myös syitä siihen on useita.

Kiharat
Kiharat polkkatukkaan
by Emma/ on 20 Sep 2021

Kiharat polkkatukkaan

Tyttömäinen kiharapilvi on suhteellisen helppo tehdä, joten kiharat polkkatukkaan saa tehtyä pienellä vaivalla ja niistä tulee näyttävän näköiset. Lisäksi käyttämällä muotoilusuihketta ja lopuksi lakkaa, pysyvät kiharat paikoillaan sekä saavat sinut näyttämään upealta koko päivän tai illan. Se on kuitenkin muistettava, että kiireessä ei koskaan saa hyviä kiharoita onnistumaan. Se johtuu siitä, että parhaat kiharat saat niin, että maltat kihartaa pieniä osioita hiuksista kerrallaan. Kiharat polkkatukkaan onnistuu hyvin yksinkertaisesti Jos sinulla on polkkatukka ja kaipaat jotakin vaihtelua, on kiharakampaus mainio vaihtoehto.

Kiharat
Hyvä suoristusrauta
by Emma/ on 05 Sep 2021

Hyvä suoristusrauta

Jokainen hiuksia suoristava tietää, että hyvä suoristusrauta on oleellinen asia. Jokaisella on varmasti oma mielipiteensä suoristusraudoista, mutta on olemassa joitain rautoja, joita myös ammattilaiset suosittelevat. Ei silti voida sanoa, että yksi tietty malli sopii parhaiten jokaisen hiuksille. Kokeilemalla löytää parhaiten juuri omille hiuksille soveltuvan suoristusraudan helpoiten. Kerromme tässä hieman tärkeimpiä ominaisuuksia, joita hyvät suoristusraudat omaavat. Hyvä suoristusrauta ja sen ominaisuudet Hiusten suoristaminen on monelle jokapäiväinen rutiini, josta ei haluta luopua. Siksi onkin tärkeää kiinnittää huomiota suoristusrautaan.

Kiharat
Kiharat suoristusraudalla
by Emma/ on 21 Jul 2021

Kiharat suoristusraudalla

Ensimmäisenä ei välttämättä tule mieleen tehdä kiharat suoristusraudalla. Se onnistuu kuitenkin todella helposti jopa kotikonstein. Ne ovatkin upea keino tuoda eloa ilmeeseen ja kääntää katseita. Kun kiharoita tehdään suoristusraudalla, tulee varoa erilaisia vekkejä, joita suoristusrauta voi aiheuttaa. Ennen hiusten kihartamista aloitetaan kuitenkin hiusten pesemisellä sekä kuivaamisella. Puhtaiden hiusten muotoileminen onnistuu helpommin ja hiukset näyttävät huomattavasti paremmilta. Kiharat suoristusraudalla lämpösuojaamisen jälkeen Kihartaminen aiheuttaa aina ylimääräistä rasitusta hiuksille. Sen vuoksi onkin syytä aloittaa levittämällä lämpösuoja hiuksiin.

Kiharat
Pitkäkarvainen kissa kaipaa apua turkkinsa kanssa
by Emma/ on 08 Jul 2021

Pitkäkarvainen kissa kaipaa apua turkkinsa kanssa

Jos talouteen otetaan pitkäkarvainen kissa, on sen turkin kanssa varauduttava suorittamaan hoitotoimenpiteitä säännöllisesti. Sen lisäksi, että turkkia tulee kammata, ei ole huono idea ostaa myös kissan turkille tarkoitettua hoitoainetta. Jos kissa suostuu pestäväksi, on shampoon lisäksi tarjolla myös perinteistä hoitoainetta jonka kannattaa antaa hiukan vaikuttaa ennen huuhtelua. Näin saadaan turkki pysymään helpommin takuttomana ja kiiltävänä. Hoitoainetta löytyy myös suihkeena, jonka voi jättää kissan turkkiin. Pitkäkarvainen kissa kannattaa totuttaa hoitoon pennusta alkaen Jotta kissalla on mahdollisimman mukava olla turkkinsa kanssa, tarvitsee se hoitamiseen ihmisen apua.

Kiharat
Pellavansiemengeeli on täydellinen tuote kiharoille
by Emma/ on 05 May 2021

Pellavansiemengeeli on täydellinen tuote kiharoille

Pellavansiemengeeli on etenkin curly girl -metodia noudattavien suosiossa. Tämä yksinkertainen geeli on helppo ja edullinen tehdä itse, vaikkakin sitä myydään myös valmiina tuotteina. Pellavansiemengeelillä saa muotoiltua hiukset rasittamatta hiuksia. Se myös auttaa aikaansaamaan näyttävämmät ja kosteutetummat kiharat. Kaiken lisäksi tämän geelin valmistaminen ja käyttäminen on äärimmäisen helppoa, koska ainesosatkin saattavat jopa löytyä omasta keittiön kaapista. Itse tehty pellavansiemengeeli ja sen hyödyt Pellavansiemengeeliä saa tehtyä helposti itse kotona. Sen valmistaminen vaatii vain pellavansiemeniä, kattilan, purkin geelille sekä siivilän tai vaikkapa kestohedelmäpussin, jonka avulla siemenet saa eroteltua geelistä.

Kiharat
Paljonko hiuksia lähtee pesussa?
by Emma/ on 18 Mar 2021

Paljonko hiuksia lähtee pesussa?

Ihana kiharainen pörrö, mutta pesun jälkeen on katastrofaalinen tilanne viemärissä. Mitä pitää tehdä? Paljonko hiuksia lähtee pesussa? Vähän riippuen, että millainen hiuslaatu on kyseessä, niitä lähtee päivässä 50-150. Joten määrä ei ole suuri ja siihen tuskin kiinnittää sen suurempaa huomiota. Ongelma se on silloin, jos hiustenlähtö on voimakasta tai sitä kestää yhtäjaksoisesti pidempään. Ja jos vielä tuntuu, että hiukset harvenevat ja tuntuvat ohuemmilta kuin ennen, niin asiaan on hyvä puuttua. Tosin se on vaikea aihe lääketieteellisesti.

Kiharat
Curly girl aloitus ei ole vaikeaa
by Emma/ on 05 Feb 2021

Curly girl aloitus ei ole vaikeaa

Moni haluaisi aloittaa valtavan suositun curly girl -metodin, mutta välttelee sen aloittamista, koska metodi kuulostaa monimutkaiselle. Onkin totta, että se vaatii muutaman säännön opettelun, mutta loppujen lopuksi metodia voi noudattaa juuri niin yksinkertaisella tyylillä kuin haluaa. Kuinka kiharametodi aloitetaan? Ennen curly girl -metodin aloittamista kannattaa tutustua metodin pääperiaatteisiin esimerkiksi tämän sivuston curly girl -osion kautta. Kiellettyjä ja sallittuja ainesosia ei tarvitse osata ulkoa alussa, eikä myöhemminkään, ellei halua. Netissä on tarjolla curly girl approved -generaattoreita, joihin voi kopioida tuotteen ainesosat ja tarkistaa sen sopivuuden metodiin.

Kiharat
Kiharat hiukset miehellä
by Emma/ on 23 Jan 2021

Kiharat hiukset miehellä

Monilla miehillä on luonnostaan kiharat hiukset, joiden hoitamiseen kannattaa panostaa oikeilla hiustenhoitoaineilla. Se saa hiukset pysymään hyväkuntoisina ja korostaa kiharoita. Suorahiuksisillekin miehille on runsaasti vaihtoehtoja kiharoiden saamiseen. Curly girl -metodi voi tuoda luonnonkiharat esiin ja permanentin avulla saa kestävät kiharat. Muotoile ja hoida oikein Kiharat vaativat hiustyypistä riippuvan muotoilutuotteen. Tarjolla on niin vahoja ja texturizing-tuotteita luonnollisen tyylin luomiseen ja erittäin monipuolisia muotoilutahnoja. Pomade tai geeli sopivat taas kampauksiin, jotka tarvitsevat tehokkaamman muotoilutuotteen.

Kiharat
Kolikkopelit inspiraationa upeisiin kiharakampauksiin
by Emma/ on 25 Dec 2020

Kolikkopelit inspiraationa upeisiin kiharakampauksiin

Kiharakampaukset ovat aivan oma taiteenlajinsa ja moni etsiikin netistä inspiraatiota erilaisten kiharakampausten toteuttamiseen. Sitä voikin olla tarjolla perinteisten kauneussivustojen lisäksi hyvinkin erikoisissa paikoissa, kuten esimerkiksi nettikasinoilla. Monet kolikkopelit antavat nimittäin runsaasti inspiraatiota kiharakampausten toteuttamiseen. Nämä kasinopelit ovat nettikasinoiden suurin ja ehkäpä myös kaikista helppokäyttöisin peliryhmä. Niiden teemat ja ulkoasut vaihtelevat laidasta laitaan sisältäen myös kiharakampauksia. Aivan kaikki kolikkopelit eivät tietenkään liity hiuksiin. Kannattaa siis lukea tämä artikkeli ja edempänä oleva lista kasinoiden kolikkopeleistä, jotka sopivat myös kampausinspiraatioksi.

Kiharat
Kiharat ilman lämpöä – näin onnistut
by Emma/ on 20 Dec 2020

Kiharat ilman lämpöä – näin onnistut

Koska lämpökäsittely rasittaa aina hiusta, monet ovat alkaneet kihartamaan hiuksiaan ilman lämpöä. Kiharat ilman lämpöä saadaan aikaan esimerkiksi sukkia, kylpytakin vyötä tai vessapaperia hyödyntämällä. Muotoilutuotteita ei tarvitse välttämättä käyttää, mutta muotoilusuihkeen suihkauttamisesta ei ole haittaa. Kauniit kiharat aamulla herätessä Niin kylpytakin vyötä, vessapaperia kuin sukkia käytettäessä idea on sama. Hiukset kiedotaan joko letille tai rullalle ja annetaan olla niin yön yli. Kylpytakin vyö on kaikista helpoin, sillä sen avulla voi tehdä kiharat kerralla koko tukkaan vain yhdellä vyöllä.

Kiharat
Helppo kiharakampaus jokaiselle
by Emma/ on 16 Nov 2020

Helppo kiharakampaus jokaiselle

Kiharat ja laineet saavat monet kampaukset näyttämään kuohkeilta, tuuheilta ja komeilta. Kiharoiden hiusten kampausten tekeminen eroaa kuitenkin suorien hiusten kampausten tekemisestä, etenkin niiden kohdalla, joilla on luonnostaan erityisen kiharat ja pörröiset hiukset. Monia vaihtoehtoja kiharoihin kampauksiin Kiharoiden hiusten kampauksiin on lukemattomia vaihtoehtoja. Usein kiharat näyttävät hyviltä jo sellaisenaan ainoastaan hieman muotoiluaineella, vedellä ja suihkehoitoaineella niitä parantelemalla. Suuren suosion saanut pellavansiemengeeli on myös loistava vaihtoehto kiharoiden parantelemiseen. Vaihtelua kampaukseen saa vaihtamalla jakauksen paikkaa tai käyttämällä näyttäviä pinnejä.

Kiharat
Curly cat valloittaa sydämet
by Emma/ on 17 Oct 2020

Curly cat valloittaa sydämet

Selkirk Rex -kissarotu vie taatusti kaikkien kiharapäiden sydämet. Tällä valloittavalla curly cat -kissalla on luonnostaan kihara turkki, joka voi olla niin lyhyt- kuin pitkäkarvainenkin. Rotu syntyi geenimutaation tuloksena 1980-luvulla Yhdysvalloissa, ja rodun kehitykseen on käytetty erityisesti brittiläistä ja persialaista lyhytkarvaa. Tämän kissarodun pentueeseen voi toki syntyä myös suorakarvaisia pentuja, mistä johtuen kiharat pennut ovat vielä suhteellisen harvinaisia. Monet kiharapäät tai kiharoista pitävät varmasti haaveilevat siitä, että saisivat ottaa perheeseen curly cat -kissan.