Rakennekäsittely hiuksiin tuo taipuisuutta

post thumb
Kiharat
kirjoittanut Emma/ 12 Apr 2022

Rakennekäsittely hiuksiin tuo taipuisuutta

Rakennekäsittely hiuksiin on hyvä vaihtoehto etenkin silloin kun halutaan suorat hiukset taipuisiksi ja yhteistyökykyisiksi. Tämä käsittely tarkoittaa suurilla rullilla tehtyä permanenttia. Kun puhutaan permanentista ja rakennekäsittelystä, tarkoitetaan melko pitkälti samaa asiaa. Näiden käsittelyjen jälkeen kiharat ovat pysyviä, joten tämä käsittely ei sovi niille, jotka haluavat vain väliaikaiset laineet hiuksiinsa. Ota huomioon myös se, että tällainen käsittely ei sovi kaikille muiltakaan osin ja voit lukea edempänä miksi.

Mikä on rakennekäsittely hiuksiin

Hiusten rakennekäsittely eli permanentti muuttaa pysyvästi hiusten rakennetta. Se on täydellinen vaihtoehto, jos olet kyllästynyt luomaan kiharoita vaikkapa kiharapuikoilla tai muilla kihartimilla. Moni myös mieltää permanentin yhä pieniksi spiraalikiharoiksi, vaikka sillä on mahdollista luoda myös rennompia ja loivempia surffikiharoita kuten myös erilaisia tyylejä näiden tyylien väliltä.

On usein järkevää teetättää kiharat ammattilaisella itse tehdyn permanenttihoidon sijaan. Etenkin permanentti pitkiin hiuksiin on vaikeaa itse tai edes kaverin kanssa tehtynä. Käsitellyt hiukset eivät koskaan suoristu kokonaan, joten pieleen mennyt permanenttihoito on vaikeaa tai luultavasti ainakin kallista korjata. Rakennekäsitelty hius on silti mahdollista saada suoraksi keratiinisuoristuksella.

Permanenttikäsittelyn hyödyt ja haitat

Rakennekäsittely paitsi tuo laineita hiuksiin, tekee myös hiuksista useimmiten kuohkeamman näköiset. Mikäli kaipaat hiuksiin volyymia, voi tämä käsittely olla varteenotettava vaihtoehto. Se voi hiustyypistä riippuen tuoda myös apua hiusten käsittelyyn ja helpottaa arkiaamuja hiustenlaiton osalta. Tämä käsittely ei kuitenkaan sovi hiuksille, jotka eivät ole hyvässä kunnossa, sillä se voi kuivattaa niitä hieman entisestään. Hiusten kotivärjäystä ei myöskään yleensä suositella permanentin jälkeen, joka hiusten värjääjien kannattaa ottaa huomioon.