Onko hiusten värjäys mustikalla mahdollista?

post thumb
Kiharat
kirjoittanut Emma/ 17 Feb 2022

Onko hiusten värjäys mustikalla mahdollista?

Hiusten värjäys mustikalla tai muilla marjoilla ei tule monelle hiusten värjääjälle mieleenkään. Se on kuitenkin erittäin luonnollinen, helppo ja edullinen tapa värjätä hiuksia. Mustikalla saa luotua hiuksiin luonnollisella tavalla siniseen ja violettiin taittavaa sävyä. Mustikka sopii lisäksi loistavasti myös sellaisille, jotka eivät voi tai halua käyttää tavallisia hiusvärejä. Hiusten värjäämisessä marjoilla on kuitenkin muistettava muutama tärkeä asia, joista voit lukea seuraavaksi!

Kannattaako hiusten värjäys mustikalla?

Hiusten värjäys marjoilla on luonnollinen, mutta usein myös sotkuinen tapa värjätä hiuksia. Esimerkiksi mustikkaa voi olla vaikeaa saada irti vaatteista, jonka vuoksi värjäystä ei kannata tehdä ainakaan parhaimmat vaatteet yllä. Värjääminen voi vaatia myös hieman enemmän vaivannäköä, sillä väri on tehtävä mustikoista itse, eikä sitä saa valmiina. Värjäys tapahtuu puristamalla mustikoiden mehu ja laittamalla se väriksi päähän. Sekaan voi sekoittaa myös hoitoainetta.

Mustikalla värjääminen sopii niille, jotka haluavat hiuksiinsa sinertävän violetin sävyn. Lopullinen värjäystulos riippuu kuitenkin tietenkin siitä, millainen pohjaväri omissa hiuksissa on. Kannattaa myös muistaa, että marjoilla värjätyiden hiusten väri voi haalistua nopeammin kuin vaikkapa kestovärit. Se on kuitenkin hyvä puoli sen kannalta, jos hiuksista ei tulekaan itselle mieluisen väriset.

Hiusten värjäys marjoilla mielikuvitusta käyttäen

Hiusten värjäys mustikalla tuo sinertävän sävyn hiuksiin, mutta marjoja vaihtamalla voi saada hiuksiin mitä erilaisimpia sävyjä. Esimerkiksi punajuuri ja puolukat tuovat hiuksiin erilaisen sävyn. Mikäli olet rohkea, voit myös yhdistellä eri marjoja ja luoda niistä oman värisi – muista kuitenkin, että lopputulos ei ole välttämättä marjoilla värjätessä sellainen kuin odotit! Marjojen sekaan voi sekoittaa myös kahvia tai teetä syventämään tummaa hiusten väriä.

Hiusten värjäys mustikalla ei myöskään vaadi koko hiusten värjäystä. Kokeile esimerkiksi liukuvärjäystä latvoihin tai vaikkapa raitojen tekemistä hiuksiin. Muista kuitenkin, että marjoilla värjääminen voi olla erityisen sotkuista ja väriä saattaa valua hiuksista niin, että esimerkiksi liukuvärjäys voi olla vaikeaa. Hyvä idea onkin pyytää ystävää avuksi.

Marjoilla värjäämiseen ei ole valmiita ohjeita

Hiusten värjäys marjoilla ei sisällä valmiita ohjeita, kuten valmiit hiusväripaketit. Kokeilemalla yleensä selviääkin esimerkiksi se, mikä on itselle sopiva määrä mustikkaa hiuksiin tai mikä on itselle paras vaikutusaika. Marjat eivät välttämättä tartu hiuksiin kovin hanakasti, joten lyhyellä vaikutusajalla hiuksiin ei välttämättä tartu tarpeeksi väriä. Värjää siis hiuksesi silloin kun sinulla on sopivasti vapaa-aikaa. Värin imeytymistä odotellessa voit tutustua vaikkapa siihen, mitä on Uno ja pelata hauskaa peliä perheen tai ystävien kanssa.

Kannattaa myös lukea vinkit hiusten värjäämiseen kotona ennen mustikkapussiin tarttumista. Kannattaa esimerkiksi harkita, sopiiko sinertävä väri juuri sinulle, jos haluat valita esimerkiksi nimenomaan ihon väriäsi korostavan hiusvärin. Toisaalta jokainen saa värjätä hiuksensa juuri sen väriseksi kuin haluaa, vaikka se ei olisikaan juuri omalle ihon sävylle tai silmien sävylle suositelluin vaihtoehto. Näin voi saada jopa kaikista persoonallisimman tuloksen.

Hiusten värjäys mustikalla luo persoonalliset hiukset

Sinertävän violetit hiukset luovat usein persoonallisen ilmeen. Hiuksia voi muokata vielä lisääkin oman näköisekseen, mutta se kannattaa tehdä jo ennen värjäystä. Esimerkiksi permanentti näyttää erityisen hyvältä sinertävien hiusten kanssa. Kiharoita voi myös kokeilla ennen permanenttia vaikkapa kihartimen avulla. Omiin kasvojen piirteisiin sopiva leikkaus korostaa myös sekä hiuksia että kasvoja.

Mustikka sopii loistavasti yhdistettäväksi myös curly girl -metodin kanssa, jossa tietyt hiustuotteiden ainesosat eivät ole sallittuja. Osa metodia noudattavista lisää jopa marjoja, teetä tai yrttejä metodia noudattavien suosimaan pellavansiemengeeliin. Tätä geeliä voi tehdä itse pellavansiemeniä keittämällä.

Hiusten värjäys mustikalla tuo kiiltävät, sinertävän violetit hiukset. Kannattaa kuitenkin muistaa, että marjoilla värjätessä värjäystulos ei ole kaikilla samanlainen ja värjäys voi myös olla erittäin sottaista puuhaa. Suojaa siis esimerkiksi olkapääsi ja selkäsi. Varmista myös, että mustikkaa ei pääse valumaan hiuksistasi vaikkapa matolle tai sohvalle, sillä sitä on vaikea saada puhdistettua niistä.