Pitkäkarvainen kissa kaipaa apua turkkinsa kanssa

post thumb
Kiharat
kirjoittanut Emma/ 08 Jul 2021

Pitkäkarvainen kissa kaipaa apua turkkinsa kanssa

Jos talouteen otetaan pitkäkarvainen kissa, on sen turkin kanssa varauduttava suorittamaan hoitotoimenpiteitä säännöllisesti. Sen lisäksi, että turkkia tulee kammata, ei ole huono idea ostaa myös kissan turkille tarkoitettua hoitoainetta. Jos kissa suostuu pestäväksi, on shampoon lisäksi tarjolla myös perinteistä hoitoainetta jonka kannattaa antaa hiukan vaikuttaa ennen huuhtelua. Näin saadaan turkki pysymään helpommin takuttomana ja kiiltävänä. Hoitoainetta löytyy myös suihkeena, jonka voi jättää kissan turkkiin.

Pitkäkarvainen kissa kannattaa totuttaa hoitoon pennusta alkaen

Jotta kissalla on mahdollisimman mukava olla turkkinsa kanssa, tarvitsee se hoitamiseen ihmisen apua. Kissat tunnetusti eivät ole kylvyn ystäviä, mutta jos sen opettelun aloittaa heti kissan kotiuduttua, pääsee huomattavasti helpommalla. Kissat ovat perusluonteeltaan siistejä eläimiä ja pitkäkarvaisella voivat riskinä olla suolistoon kertyvät karvapallot, jotka voivat olla kohtalokkaitakin.

Karvapallojen syntymistä voi ehkäistä siis turkin hoidolla, joka auttaa irtokarvan poistamisessa ilman että se menee kissan suuhun. Hyvä keino on myös tarjota kissalle karvapalloja ehkäiseviä ruokia ja ravintolisiä. Monet kissat, kuten curly cat ja muut pitkäkarvaiset rodut voivat käyttää hyväkseen näitä ruokia ja säästyä ikäviltä ongelmilta.

Pitkälle turkille oikeanlaiset välineet avuksi

Millä tahansa kammoilla ei kannata alkaa turkin takkuja taltuttaa, vaan välineisiin on hyvä panostaa. Näin mukavuus on molemmin puolista eikä kissalle koidu harmia turkin hoidosta. Se tulee muutenkin suorittaa hyvin helläkätisesti. Kissa kyllä huomauttaa nopeasti, jos se ei arvosta ihmisen yrityksiä ja seuraava kerta voikin olla taas hankalampi suorittaa.