Miten valita hoitoaine kiharille hiuksille

post thumb
Kiharat
kirjoittanut Emma/ 25 Apr 2022

Miten valita hoitoaine kiharille hiuksille

Monet meitä ovat kokeneet käytännössä sen, miten työlästä on toisinaan löytää täydellinen hoitoaine kiharille hiuksille. Ehkä sitä täydellistä ei löydä koskaan, mutta mitä asioita on tiedostettava ennen kuin ostaa hoitoainetta purkin sieltä ja toisen täältä. Moni purnukka lupaa paljon, mutta tuotteet eivät välttämättä kykene pitämään lupauksiaan esimerkiksi siitä, että kiharat olisivat luonnolliset tai että kiharoista tulee silkkiset. Mitä oikeastaan omista hiuksista pitää tietää, kun valitsee hoitoainetta?

Mikä on rakennekäsittely hiuksiin

Liikkeelle on lähdettävä ehdottomasti siitä, että tunnistaa oman hiustyyppinsä. Se on meillä jokaisella erilainen ja siihen pitää tutustua tarkemmin, jotta oikean ja täydellisen hoitoaineen kiharille hiuksille voi valita. Tyyppejä on erilaisia ja niiden yhdistelmiä, joten tästä on kaikki aloitettava. Kun tämä on selvillä, on tunnistettava kiharatyyppi, jolloin kykenee hankkimaan tuotteen, joka kaikkein parhaiten tukee omaa hiusta.

Erilaiset hiustyypit:
• Normaalit hiukset, vahvat ja terveet eikä hiuspohja rasvoitu eikä ole kuiva tai herkkä
• Kuivat hiukset, paksut tai ohuet, ovat hauraat tai pörröiset eivät kimmoisat
• Rasvoittuvat hiukset, hiuspohja on rasvainen, hilsettä, näitä pestään liian usein
• Hiustyyppien yhdistelmä, latvat ovat haaroittuneet sekä kuivat sekä tyvi rasvoittunut
• Ohuet hiukset, pehmeät ja ohuet, usein latteat ja päänmyötäiset
• Paksut hiukset, vahvat eivätkä katkea helposti

Erilaiset kiharatyypit:
• 2A, aaltoilevat hiukan, ei juurikaan volyymia
• 2B, aaltoilevat koko hiussuunnassa, paksummat kuin 2A
• 2C, kuten edelliset, mutta paksummat hiukset
• 3A, löyhä, iso kihara
• 3B, suuremmat kiharat kuin 3A, joustavampi
• 3C, korkkiruuvikiharat, tiiviimpi ja karkeampi
• 4A, spiraalimaiset, hyvin säkkärät, afromaiset
• 4B, tiukemmat kuin 4A, huokoiset
• 4C, tiiviit siksakin malliset kiharat

Hiusten huokoisuus on tärkeää tunnistaa. Se kertoo, miten hiukset imevät itseensä hiustuotteita sekä kosteutta. Huokoisuuteen vaikutta vahvasti myös se, ovatko erilaiset käsittelyt vaurioittaneet niitä. Jos huokoisuus on korkea, hiukset kuivuvat nopeasti ja jos taas matala, niiden kuivuminen voi viedä jopa kahdeksan tuntia.

Kiharan hiuksen hoitotuotteet kosteuttavat

Sen lisäksi, että kiharan hiuksen hoitotuotteet on valittava oikein, on myös vältettävä niiden harjaamista. Se tekee niistä pörröiset sekä hyvin usein myös avaa kiharat. Parempi vaihtoehto on avata hiukset sormilla tai harvalla kammalla.

Kiharan hiuksen hoitotuotteet ovat parhaimmillaan sellaisia, että niissä ei ole silikonia tai sulfaatteja. Silikoni tekee hiuksesta venyvää ja sulfaatti kuivattaa hiuksia. Sen sijaan tärkeintä on suosia hoitoaineita, jotka ovat hiuksiin jätettäviä. Samalla tavoin kuin permanentin hoito , vaatii kihara hius huolellista hoitoa. Syväkosteuttavat naamiot tekevät hiukselle ihmeitä, koska se palauttaa hiuksen normaalin kosteuden sekä vie pois pörröisyyden.

Hoitoaineet ovat parhaimpia silloin, kun ne jätetään hiuksiin. Se poistaa pörröisyyttä ja tuo samalla tavalla kosteutta kuin syväkosteuttavat naamiot. Hiusten latvoissa on hyvä käyttää öljyä, joka pitää hiuksen kosteampana huomattavasti pidempään. Kun hiusrakenne on riittävän kostea, kiharasta tulee sopivan elastinen. On myös muistettava, että hiuksia ei saa pestä liian usein. Se kuivattaa hiuksia tarpeettoman paljon eivätkä parhaat hoitoaineet pysty pelastamaan tilanteesta.

Tärkeintä valitessa hoitoaine kiharille hiuksille

Tärkeintä on valita sellainen hoitoaine kiharille hiuksille, että hiukset saavat riittävästi kosteutta ja hiuksen pörröisyys saadaan minimoitua. Hiukset vaativat oman hoitorutiinin, jolloin otat samalla aikaa itsellesi. Kiireessä hiukset jäävät usein huuhtomatta huolellisesti ja se kuormittaa päänahkaa tarpeettomasti, lisää hilsettä ja saa päänahan voimaan huonosti. Kun päänahka voi huonosti, ei myöskään hius saa riittävästi ravintoa ja silloin niiden vointiin ei auta edes parhaimmat hoitoaineet.