Hienot hiukset

post thumb
Kiharat
kirjoittanut Emma/ 30 Sep 2021

Hienot hiukset

Hienot tai upeat hiukset ja kaunis hymy on aina hyvä yhdistelmä. Joskus kuitenkin hammasrivistö ei ole sieltä parhaimmasta päästä ja hymy saattaakin vähän hyytyä sen ansiosta. Siinä vaiheessa käy mielessä, että voisiko hammasimplantista olla apua. Implantti on sellainen leukaluuhun kiinnitettävä keinojuuri. Useimmiten se valmistetaan esimerkiksi titaanista. Siihen keinojuureen voi sitten kiinnittää siltoja, kruunuja tai irtoproteeseja. Sen hoito on yhtä huolellista kuin hampaiden hoito muutenkin. Hammasimplantti asennus pelkkänä ajatuksena kuulostaa aika järeältä toimenpiteeltä, koska ien avataan kirurgisesti. Sen jälkeen keinojuuri ruuvataan paikallispuudutuksessa paikoilleen. Siinä tietenkin syntyy turvotusta, mutta sekin helpottaa noin 2-3 päivän jälkeen. Toimenpiteenä se on kohtuullisen helppo eikä siitä juurikaan tule kipuja.

Hienot hiukset saa aikaan monella tavalla. On värejä, kiharoita sekä erilaisia tapoja leikkauksiin, mutta leveä hymy vaatii kauniin hammaskaluston. Toki hampaillekin voi tehdä valkaisuja ja muita toimenpiteitä, mutta toisinaan implantti on ainoa pelastus.

Vaatiiko leveä hymy implantin?

Joskus implanttia on pakko pohtia. Varsinkin silloin, jos suusta puuttuu syystä tai toisesta yksi hammas tai ehkä kaksikin. Et ehkä halua tekohampaita, edes osittaista etkä myöskään hammassiltaa. Silloin on pakko selvittää hammaslääkäriltä, että onko implantti hyvä ratkaisu. Nehän näyttävätkin luonnollisemmalta.

Mitä implantti vaatii? Yksiselitteinen vastaus on, että pitää olla terve sekä leukaluun on myös oltava terve sekä kehittynyt täysin. Ikenet ja leukaluu tukevat implanttia. Implantti itsessään näyttää ruuvilta tai lieriöltä ja siihen puolestaan voidaan kiinnittää kruunu, jolloin koko toimenpide on täydellinen. Toimenpide suoritetaan hammaslääkärin vastaanotolla tai sairaalassa, riippuen kirurgien määrästä.

Voiko implantin asennuttaa ulkomailla?

Hammasimplantti on sinällään houkutteleva vaihtoehto, mutta hinta Suomessa tehtynä on suhteellisen korkea. Menettelylle tulee yleensä hintaa hiukan alle 3000 euroa. Eli tässä kohtaa väistämättä käy mielessä, että voiko implantin asettamisen hoitaa ulkomailla ja tuleeko se halvemmaksi? Vastaus on että kyllä ja kyllä. Eli ulkomailla on paljon käyty operoimassa hampaita ja varsinkin implantteja. Se on ollut huomattavasti halvempaa.

Monissa Euroopan maissa on mahdollisuus tehdä hammasimplanttiin liittyviä toimenpiteitä. Kun ulkomailla lähtee, on kuitenkin syytä tarkkaan selvittää, millaiselle klinikalle menee ja onko siellä toimenpiteet onnistuneet hyvin. Onko siis mahdollista asennuttaa hammasimplantti Turkissa? Siellä onkin paljon hyviä vaihtoehtoja sekä hintataso huomattavasti edullisempi. Samaan reissuun voi yhdistää pienen lomamatkan ja tutustua vaikkapa Istanbulin hyvään ruokaan sekä monipuolisiin nähtävyyksiin.

Hienot hiukset saavat kaverikseen upeat hampaat

Jos olet curly -menetelmällä saanut itsellesi hienot hiukset, mutta yksi hammas on suusta karkuteillä, on sekin hyvä hoitaa kuntoon mitä pikimmin. Tarjontaan todellakin kannattaa tutustua Suomen rajojen ulkopuolella ja niitä katsella sillä silmällä, että mukava matka siintää edessä. Viikon loma Turkin mukavassa ilmastossa piristää mukavasti, vaikka toimenpide siintää mielessä. Toimenpide kannattaakin jättää loman loppupuolelle, että ehtii nauttia lomasta ennen kuin turvotus tulee mukaan kuvioihin.

Hammasimplantti asennus voi jännittää ja varsinkin se, kuinka se onnistuu kokonaisuutena. Milloinkaan ei ole liian varovainen ja siksi pitääkin suhtautua asiaan huolellisuudella. Ehkä se halvin vaihtoehto ei ole paras vaan hintoja sekä klinikoiden tasoja kannattaa aina vertailla. Samalla hinnalla kuin saat implantin Suomessa, teet mukavan lomareissun, asut korkeatasoisessa hotellissa ja saat vielä implantin suuhusi. Eikö tässä ratkaisussa ole vain voittaja?