Kiharat suoristusraudalla

post thumb
Kiharat
kirjoittanut Emma/ 21 Jul 2021

Kiharat suoristusraudalla

Ensimmäisenä ei välttämättä tule mieleen tehdä kiharat suoristusraudalla. Se onnistuu kuitenkin todella helposti jopa kotikonstein. Ne ovatkin upea keino tuoda eloa ilmeeseen ja kääntää katseita. Kun kiharoita tehdään suoristusraudalla, tulee varoa erilaisia vekkejä, joita suoristusrauta voi aiheuttaa. Ennen hiusten kihartamista aloitetaan kuitenkin hiusten pesemisellä sekä kuivaamisella. Puhtaiden hiusten muotoileminen onnistuu helpommin ja hiukset näyttävät huomattavasti paremmilta.

Kiharat suoristusraudalla lämpösuojaamisen jälkeen

Kihartaminen aiheuttaa aina ylimääräistä rasitusta hiuksille. Sen vuoksi onkin syytä aloittaa levittämällä lämpösuoja hiuksiin. Sen tarkoituksena on suojata hiuksia siten, että kihartamisen kuumuus ei vahingoita niitä. Jos lämpösuojaa ei käytetä, hiukset kuivuvat ja ne voivat halkeilla todella nopeasti. Helpot kiharat suoristusraudalla vaativat siis hieman etukäteen tehtyä työtä puhdistamisen ja lämpösuojauksen osalta.

Sen sijaan muotoilutuotteita ei tule käyttää ennen kihartamista. Esimerkiksi lakka voi pahimmassa tapauksessa palaa kiinni hiukseen, jolloin sitä on todella hankalaa saada irti. Kiharat viimeistellään lakalla tai muotovaahdolla kihartamisen jälkeen. Laadukkaisiin muotoilutuotteisiin kannattaa panostaa, sillä ne saavat kiharat pysymään kauniina vaikka koko päivän ajan. Kosteussuojan käyttäminen on myös suositeltavaa.

Näin teet helpot kiharat suoristusraudalla

Kun tarkoituksena on tehdä kiharat suoristusraudalla, tulee silloin kiinnittää huomiota suoristusraudan leveyteen. Leveät raudat eivät sovellu kiharoiden tekemiseen. Raudan lämpötila valitaan aina hiuslaadun mukaan. Ohuille hiuksille riittää matalampi lämpötila. Paksut ja karheat hiukset taas tarvitsevat korkeamman lämpötilan. Liian korkea lämpötila kuluttaa hiusta turhaan, joten senkään vuoksi lämpötilaa ei kannata nostaa liikaa vaan matalampikin riittää mainiosti.

Kiharat suoristusraudalla onnistuvat siten, että käteen otetaan kerrallaan pieni osa hiusta. Mitä suurempia osia tekee kerrallaan, sitä loivempia kiharat ovat. Kihartamista ei aloiteta juuresta, vaan hieman alempaa. Hiukset laitetaan rautojen väliin ja pyöräytetään puoli kierrosta ympäri. Kun rautaa liikuttaa alaspäin, alkavat kiharat muodostua.

Kiharat joko juhliin tai omaksi iloksi

Yleensä ajatellaan, että hiustensa laittaminen on normaalia vaikkapa juhliin valmistautuessa. Aina ei kuitenkaan tarvitse olla mitään syytä, vaan hiukset voi laittaa ihan omaksi ilokseen. Sekin on sallittua. Jos viettää iltaa kotona ja pelaa vaikkapa nettikasinolla osoitteessa comeon.com, voi laittaa itsensä näyttävään kuntoon upeilla ja ihanilla kiharoilla. Niiden tekeminen käy sitä helpommaksi, mitä useammin suoristusrautaa käyttää kiharoiden tekemiseen.

Kiharat ovatkin kätevä kampaus, jonka pystyy helposti tekemään kotona ja vieläpä kokonaan ilman apua. Kaikkien kampausten kohdalla ei näin ole. Esimerkiksi permanentti on sellainen kampaus, jonka joutuu aina teettämään kampaajalla. Se myös pysyy paljon pidempään kuin kiharat, jotka voi tehdä uudelleen vaikka joka päivä.

Kiharat suoristusraudalla – miten viimeistelet kampauksen?

Kiharoita voi tehdä eri suuntiin, jolloin kampaukseen tulee näyttävyyttä. Kihartamisen jälkeen kiharoiden on syytä antaa jäähtyä kunnolla, ennen kuin kampausta voi alkaa viimeistelemään. Kun kiharat ovat jäähtyneet, voi avuksi ottaa sormet. Niillä voi rikkoa kiharoita siten, että niistä tulee hieman ilmavampia. Curly kehottaa tekemään näin, sillä silloin kiharat näyttävät paremmilta.

Koska kihartamista ei aloiteta aivan juuresta asti, voi hiusten tyvi näyttää hieman lattealta. Tähän auttaa tupeeraaminen. Ota siis tupeerauskampa ja lähde tupeeraamaan aivan hiuksen tyvestä ja etene siten, että koko tyvi on tehty.

Tämän jälkeen kampaus onkin jo valmis ja hyvin tehdyt kiharat kestävät varmasti koko päivän. Jokaisen on helppo tehdä kiharat suoristusraudalla kotona, sillä se ei vaadi paljon aikaa tai edes kovin paljon erilaisia tuotteita. Ainoastaan hyvä suoristusrauta, lämpösuoja, muotoilutuotteet ja mahdollinen kosteussuoja riittävät oikein hyvin. Kiharat ovat helppo ja näyttävä kampaus.