Pellavansiemengeeli on täydellinen tuote kiharoille

post thumb
Kiharat
kirjoittanut Emma/ 05 May 2021

Pellavansiemengeeli on täydellinen tuote kiharoille

Pellavansiemengeeli on etenkin curly girl -metodia noudattavien suosiossa. Tämä yksinkertainen geeli on helppo ja edullinen tehdä itse, vaikkakin sitä myydään myös valmiina tuotteina. Pellavansiemengeelillä saa muotoiltua hiukset rasittamatta hiuksia. Se myös auttaa aikaansaamaan näyttävämmät ja kosteutetummat kiharat. Kaiken lisäksi tämän geelin valmistaminen ja käyttäminen on äärimmäisen helppoa, koska ainesosatkin saattavat jopa löytyä omasta keittiön kaapista.

Itse tehty pellavansiemengeeli ja sen hyödyt

Pellavansiemengeeliä saa tehtyä helposti itse kotona. Sen valmistaminen vaatii vain pellavansiemeniä, kattilan, purkin geelille sekä siivilän tai vaikkapa kestohedelmäpussin, jonka avulla siemenet saa eroteltua geelistä. Geelin voi valmistaa esimerkiksi kiehauttamalla 2 ruokalusikallista siemeniä 2,5 desilitrassa vettä. Geeli puristetaan sen jälkeen siivilän läpi säilytyspurkkiin. Geeli säilyy jääkaapissa reilun viikon, mutta sitä voi myös pakastaa.

Helppo kiharakampaus syntyy yksinkertaisesti pellavansiemengeelin avulla puristelemalla geeliä kosteisiin tai märkiin hiuksiin. Geelin kuivuttua sen aiheuttama cast tai kuori puristellaan pois hellästi käsin tai esimerkiksi t-paitaa apuna käyttäen. Tämä geeli hoitaa hiuksia, auttaa kiharaa muodostumaan ja pysymään sekä poistaa pörröisyyttä. Kaiken lisäksi itse tehdyn pellavansiemengeelin hinnaksi tulee usein vain parisen euroa.

Hoida hiuksia myös sisältä päin

Hiusten kunto lähtee sisältä päin. Pellavansiemenet ovat hyvin ravintorikkaita ja niitä voi siksi käyttää myös sisäisesti ravintolisänä auttamaan hiusten kasvua. Ne ovat mainio omega-3 -rasvahappojen lähde. Ravintolisänä käytettyjä pellavansiemeniä ei kuitenkaan keitetä ensin geeliksi. Ne voi sen sijaan ripotella vaikkapa aamupuuron sekaan.