Hyvät hiustenhoitotuotteet mausteista

post thumb
DIY Öljy
kirjoittanut Emma/ 13 Jun 2024

Hyvät hiustenhoitotuotteet mausteista

Hiusten hoitoon liittyy paljon uskomuksia ja erilaisia metodeita, joilla pyritään saamaan hiuksista kauniimmat ja kenties kestävämmät. Ikuinen ongelma on myöskin se, että päänahka on kovilla erilaisten hiusten käsittelyyn liittyvistä aineista. Kuiva ja hilseilevä päänahka ei ole mikään vieras asia monellekaan ja niihin annetaan paljon erilaisia DIY -ohjeita. Hyvät hiustenhoitotuotteet löytyvät läheltä eli ruokakaapista. Rosmariiniöljy on mielenkiintoinen tuttavuus, joten perehdytään hiukan tarkemmin sen hyötyihin.

Ruokakaapista hyvät hiustenhoitotuotteet

Eteeni osui artikkeli, joka kertoo rosmariiniöljystä. Mieleen tuli siinä vaiheessa mauste eli yrtti, jossa on hiukan neulasmaiset lehdet. Sitä käytetään lihan maustamiseen ja se on usein muste myös marinadeissa. Joten ensimmäinen ajatus, joka tuli mieleen, että pitääkö päähän laittaa jonkinlainen marinadi?

Toinen aivan konkreettinen tehtävä oli kävellä maustekaapille sekä penkoa sieltä rosmariinipurkki esiin. Nopea nuuhkaisu eikä tuoksu vaikuttanut lainkaan pahalta. Miten rosmariiniöljy hiuksille vaikuttaa? Artikkeli kertookin sen varsin seikkaperäisesti.

Tärkeintä siinä tuntuukin olevan se, että se rauhoittaa ärtynyttä hiuspohjaa. Toisin sanoen, se tuntuu vaikuttavan varsin positiivisesti juuri siihen, mikä monella meistä on ongelmana. Itse curly -menetelmähän pitää siitä huolta hiusten kosteudesta, mutta tämä puolestaan hoitaa päänahkaa.

Rosmariiniöljy itse tehtynä

Jos jatkaa artikkelin lukemista, niin siellä myös neuvotaan, miten öljyn voi tehdä itse. Varsin mielenkiintoista, sillä ainakin itse lukeudun juuri niiden henkilöiden joukkoon, joka mielellään kokeilee erilaisia hiusten hoitoon liittyviä kotikonsteja. Välillä ne onnistuvat ja toisinaan taas toivoo, ettei olisi koko ohjetta nähnytkään.

Luin artikkelin vinkistä, että oliiviöljy sopii hyvin pohjaksi rosmariiniöljylle. Se onkin ruokakaapissani tuote, jota käytän moneen muuhunkin kuin vain ruoanlaittoon. Tämä herätti kiinnostustani entistä enemmän ja jatkoin lukemista, koska halusin myös allergisena tietää, onko siitä haittavaikutuksia.

Hyvin usein ohjeissa ei ole niistä mainintaa ja omakohtaiset kokemukset iskevät välillä niin rajusti silmille, että toipuessa menee toisinaan jopa muutama viikko. Oma päänahkani on luonnostaan jo niin kuiva, ettei se ainakaan enempää voi kuivua ja sitä varten minulla on kosteuttavat tuotteet, jos jotakin tapahtuu.

Hyvät hiustenhoitotuotteet ja tutkimukset

Moni meistä haluaa tietää myös tutkimuksista, joissa todellisuudessa tutkitaan sitä, onko jostakin asiasta kunnollista näyttöä vai perustuuko se vain arvailuun. Tekstissä mainitaan, että tutkimusta on tehty, mutta siihen ei viitata sen tarkemmin linkkinä. Olisi ollut mukava tietää, mitä tutkimus tarkemmin on selvittänyt.

Se ikävä puoli erilaisissa tutkimuksissa on, että usein niillä on joku maksaja, joka haluaa tuloksen sellaiseksi, että se sopii erinomaisesti heidän tuotteisiinsa tai menetelmiinsä. Siksi suhtaudun itse tutkimuksiin varsin kriittisesti, mutta mielelläni kokeilen itse hyvin suoraviivaisesti, toimiiko jokin DIY vai ei.

Tosin tässä tapauksessa kokeilu on helppo suorittaa, sillä artikkeli kertoo vinkit, kuinka öljyn voi tehdä itse tai toisaalta, sitä on helppo ostaa myös kaupasta. Silloin tosin kannattaa olla tarkkana, ettei tuotteessa ole tarpeettomia lisäaineita, jotka voivat puolestaan vaikuttaa itse kokeeseen negatiivisesti.

Miten kannattaa edetä?

Ensinnäkin, jos aiot tehdä öljyn itse, Curly suosittelee seuraamaan ohjetta sekä mittasuhteita tarkasti. Jos ne on mainittu, niin ne on ainakin kokeiltu ja ne pitävät silloin varsin hyvin paikkansa.

Toisekseen, jos aiot ostaa valmiin tuotteet jostakin kaupasta, niin vertaile keskenään eri öljyjen tuoteselosteita. Silloin pääset selville siitä, onko siellä ja kuinka paljon on erilaisia lisäaineita. Jos vaikuttaa sitä, että itse tehtynä saa aikaan puhtaamman vaihtoehdon, niin silloin on järkevämpää valita DIY -linja.

Oletko innokas kokeilemaan tätäkin menetelmää? Minä ainakin olen ja juuri tajusin, että olisi pitänyt ensin kokeilla ja kirjoittaa blogitesti vasta sen jälkeen.