Curly girl

Curly girl muovautuu jokaiselle sopivaksi metodiksi

Curly girl muovautuu jokaiselle sopivaksi metodiksi

Kiharat ovat nykyään valtavan suosittuja suositun curly girl -metodin myötä. Tämä metodi lupaa hoitaa kiharaa hiusta korostaen luontaisia kiharoita tai laineita. Monet ovat saaneet piilossa pysytelleet kiharansa esiin metodin avulla. Metodissa hiusta hoidetaan rutiinilla, johon kuuluu monia vaiheita. Monimutkaiselta kuulostavaa rutiinia ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä metodiin kuuluu myös se, että jokainen voi muokata siitä itselleen sopivan version. Noudattipa rutiinia miten tahansa, sen pääpaino on hiuksen huoltamisessa ja kosteuttamisessa, josta on hyötyä, olivatpa hiukset kiharaiset, laineikkaat tai jopa suorat. Metodi sopii siis myös suorahiuksisille hiuksia helliväksi rutiiniksi.

Curly girl menetelmä sisältää useita vaiheita. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä ne kaikki ovat, ja miten ne toteutetaan. Curly girl -metodi ei ole lainkaan niin monimutkainen kuin miltä se kuulostaa.

Curly girl menetelmä – aloitus

Metodi aloitetaan pesemällä hiukset silikonittomalla shampoolla, jossa on korkea sulfaattipitoisuus. Tämä irrottaa hiuksiin kerääntyneet silikonit. Tämä vaihe tehdään vain kerran, jonka jälkeen hiukset pestään aina hoitoaineella tai sulfaatittomalla shampoolla. Hoitoainetta tulee työstää hiuksiin useiden minuuttien ajan ennen huuhtelua.

Metodiin kuuluu myös hiusten runsas kosteutus hoitoaineella, hiusnaamioilla ja jätettävillä hoitoaineilla. Hiukset selvitetään sormin tai harvapiikkisellä kammalla ja hiuksia voi halutessaan freesata aamuisin esimerkiksi vedellä tai hoitoaineella. Hiuksia voi myös muotoilla metodiin sopivilla muotoiluaineilla tai suositulla itsetehdyllä pellavansiemengeelillä. Hiukset kuivataan ploppaamalla eli kietomalla ne puuvillapyyhkeeseen tai vanhaan t-paitaan. Kuivista hiuksista puristellaan muotoilutuotteiden kovuus pois.

Mitä metodissa tulisi vältellä?

Mitä metodissa tulisi vältellä?

Curly girl -metodissa hiusten hyvinvointi ja kosteutus ovat pääosassa ja siksi metodiin kuuluukin monien haitallisten ainesosien ja tapojen välttely. Tällaisia ovat esimerkiksi hiuksia kuumentavat ja kuivattavat kihartimet ja muut lämpökäsittelyt sekä sulfaatit, joita on usein etenkin shampoossa. Sulfaatit pesevät hiusta liian voimakkaasti, mikä aiheuttaa kuivuutta.

Metodissa vältellään myös silikoneja, vesiliukoisia silikoneja lukuun ottamatta, sekä alkoholeja, joista poikkeuksena ovat kosteuttavat ja ravitsevat rasva-alkoholit. Hiusten harjaamista vältellään kuivana, mutta jos sen haluaa tehdä, se kannattaa tehdä varovasti sormin tai harvapiikkisellä harjalla. Monet välttelevät myös froteepyyhkeen käyttöä, sillä se voi aiheuttaa enemmän pörröisyyttä. Metodia voi toteuttaa halutessaan myös naturally curly -taktiikalla käyttäen vain luonnontuotteita.

Curly vai wavy – ja mitkä proteiinit?

Kiharametodia kannattaa toteuttaa omalle hiustyypille sopivilla tuotteilla. Toisen hiukset tarvitsevat esimerkiksi enemmän kosteutta ja toisen proteiinia. Tarve myös vaihtelee usein tilanteen mukaan. Nopea tapa selvittää hiusten huokoisuus on irrottaa yksi hius ja kastella se. Tämän jälkeen hiusta venytetään. Jos hius katkeaa ja ei veny, se tarvitsee kosteuttavia tuotteita. Jos hius venyy ja ei palaudu takaisin muotoonsa, se tarvitsee proteiinia. Kiharat ovat siis erilaisia ja niin pitäisi olla jokaisen oma curly girl -metodikin.

Kiharat jaetaan myös erilaisiin 2a–4c:n väliin sijoittuviin luokkiin kiharoiden voimakkuuden perusteella. 2a-kiharat ovat vain kevyitä laineita, kun taas 4c-kiharat afro. Kevyet ja usein sileät laineet tarvitsevatkin usein erilaisia tuotteita kuin kaikista kiharimmat ja karheimmat hiuslaadut. Curly girl -metodin muokkaaminen itselleen sopivaksi onnistuukin alkuvaiheessa usein vain kokeilemalla eri tuotteita ja tapoja. Kärsivällisyys kuitenkin palkitaan terveillä ja kauniilla hiuksilla.