Naturally curly

Naturally curly eli luonnonkiharat hiukset

Naturally curly eli luonnonkiharat hiukset

Luonnonkiharat ovat todellinen siunaus, mutta monen mielestä kiharat hiukset saattavat tuntua oikealta kiroukselta. Luonnollisesti kiharat hiukset nimittäin tarvitsevat tietynlaista hoitoa ja käsittelyä näyttääkseen hyvältä. Niihin ei siis päde samat säännöt kuin suoriin hiuksiin, sillä esimerkiksi harjaaminen ja tietyt hiustuotteet voivat saada ne näyttämään pörröiseltä hiuspehkolta, eikä kukaan halua sitä. Tässä artikkelissa neuvomme sinua pitämään huolta kiharoistasi niille sopivalla tavalla. Olipa sinulla sitten kihara polkkatukka, pitkät tai lyhyet hiukset, voit saada unelmiesi kuontalon vinkkiemme avulla. Älä siis tyydy vain kiroamaan hiuksiasi, vaan anna niille mahdollisuus loistaa omana itsenään.

Naturally curly hair eli luonnonkiharat ovat haastavat, mutta eivät mahdottomat. Erityisesti lyhyet kiharat hiukset saattavat tuottaa päänvaivaa, mutta oikealla hoidolla ne tuntuvat siunaukselta, ja sitä ne ovatkin.

Pitkät ja lyhyet kiharat hiukset tarvitsevat kosteutta

Kiharat hiukset suorastaan huutavat kosteutta, ja sen vuoksi hiustuotteiden tulee olla kosteuttavia, eikä päinvastoin. Monet tekevät sen virheen, että käyttävät kiharoissaan kuivattavia shampoita, hoitoaineita ja muita tuotteita, minkä vuoksi hiukset näyttävät huonokuntoisilta.

Hiustuotteissa kannattaa välttää kuivattavia alkoholeja ja sulfaatteja. Sulfaatit myöskin jäävät hiuksen pintaan tehden niistä painavat ja ne painavat kiharaa hiusta suoremmaksi. Tällöin luonnolliset kiharat eivät pääse esiin halutulla tavalla. Siksi kannattaakin valita sellaisia hiustuotteita, jotka eivät sisällä alkoholeja tai sulfaatteja. Muista myös kosteuttaa hiusta sisältä päin juomalla tarpeeksi vettä päivän aikana.

Ravitse hiuksiasi sisältäpäin

Ravitse hiuksiasi sisältäpäin

Ulkoisen hoitamisen ja kosteuttamisen lisäksi hiukset siis tarvitsevat kosteutta ja ravinteita myös sisältäpäin. Hiusten kuntoon vaikuttaa erilaisten vitamiinien saanti, kuten C-, D-, A- ja B-vitamiinit. Tärkein hiusten kasvuun vaikuttava vitamiini on B12-vitamiini, jonka saannista kannattaa pitää erityistä huolta. Myös rauta ja sinkki sekä proteiinit tukevat hiusten normaalia kasvua.

Syömällä monipuolisesti ja terveellisesti voit siis auttaa hiuksiasi näyttämään hyvältä. Tätä painottavat myös monet curly girl -metodia seuraavat kiharapäät. Vaikka hoitaisit hiuksiasi parhaalla mahdollisella tavalla ulkoisesti, ei koskaan tulisi vähätellä sisäisen ravinnon merkitystä, sillä se tekee paljon hiusten kunnolle. Saadaksesi kiiltävät ja hyväkuntoiset hiukset, sinun tulee siis ravita niitä aina sekä ulkoisesti että sisäisesti.

Naturally curly hair - parhaat vinkit kiharoiden hoitoon

Naturally curly hair eli luonnonkiharat vaativat hellimistä ja hoivaa. Monet kiharapäät sortuvat harjaamaan hiuksia kuivina, jolloin hiukset pörrööntyvät, eivätkä asetu enää millään kauniiseen muotoon. Kiharat kannattaa aina kammata harvapiikkisellä kammalla suihkussa hoitoaineen jälkeen. Tällöin hiukset eivät katkeile tai pörröönny. Toinen tapa saada curly hair asettumaan hyvin on kietoa hiukset puuvillaiseen puseroon heti pesun jälkeen. Näin kiharat eivät suoristu, vaan saavat rauhassa asettua paikoilleen.

Naturally curly hiuksia kannattaa myös hoivata erilaisilla hiusnaamioilla. Ennen suihkua voi laittaa esimerkiksi kookosöljyn vaikuttamaan hiuksiin, ja hieromalla sitä myös päänahkaan hiuspohja virkistyy ja hiukset voivat hyvin. Tiesitkö, että päänahan voi halutessaan myös kuoria? Sekoittamalla kookosöljyä ja sokeria keskenään saat ihanan kuorinta-aineen. Näitä vinkkejä voit hyödyntää, mikäli sinulla on kihara polkkatukka, lyhyt tai pidempi tukka.